Espen Aass
Daglig leder
Siviløkonom

Espen er eier og daglig leder av Esacon AS, og brenner for å møte innovative bedrifter og bruke erfaringen fra egne oppstarter til å hjelpe bedriftene å realisere sine ideer og prosjekter. I det daglige jobber Espen ut mot kunder og potensielle kunder for å kartlegge mulig samarbeid, parallelt med strategisk arbeid i både Esacon og andre selskaper.

Espen har etablert flere suksessfylte selskaper, blant annet TakeCargo AS, som ble kjøpt av Coop, Ica og Norgesgruppen 2008. Fra 2010 har Espen satset fullt på Esacon, og salget av TakeCargo muliggjorde at Esacon helt fra start kunne operere med reell No Cure No Pay.

Maria Solem
Administrativ leder

Maria har jobbet i Esacon siden 2012 og er i dag ansvarlig for daglig drift, inkludert strategi og personalsaker, sammen med selskapets to avdelingsledere.

Maria har vært med på en fantastisk reise der Esacon har utviklet seg fra 3-4 ansatte til dagens over 30 dedikerte medarbeidere, og hun har jobbet mye med overgangen fra oppstart til etablert bedrift, effektivisering i selskapet, samt utarbeidet struktur og rutiner for alle selskapets prosesser.

Ved siden av dette deltar Maria i møter med kunder og utarbeider søknader for egen kundeportefølje, og har hovedansvaret for rapporteringen for alle våre kunder. 

Hanne Grydeland
Avdelingsleder FoU
M.Sc

Hanne er sivilingeniør i nanoteknologi fra NTNU og avdelingsleder FoU, dvs. har overordnet ansvar for all søknadsutarbeidelse i Esacon. Ved siden av avdelingslederansvaret deltar hun også i møter med kunder og utarbeider søknader for egen kundeportefølje. På fritiden er Hanne med i et populærvitenskapelig program på Radio Nova, der hun får utnyttet interessen for vitenskap og formidling. 


Tina Vodal
Avdelingsleder salg og marked

Tina har jobbet i Esacon siden 2014, og er avdelingsleder for salg- og markedskontoret. Hun har både ansvar for strategi og rekruttering, at avdelingen leverer, samt ansvar for oppfølging av den enkelte medarbeider i teamet. 

Tina synes det er gøy å se folk utvikle seg, bli dyktige og trives i jobben sin. 

Line har bachelorgrad i Utviklingsstudier fra HiOA og en bachelorgrad i Kinesisk språk og kultur fra UiO. Før oppstarten i Esacon jobbet Line med kundebehandling i forsikringsbransjen.

Line er Esacons sekretær, og på fritiden gjør hun yoga og reiser til fjerne strøk.
Cecilie Christiansen
Senior Prosjektleder
M.Sc.

Cecilie har jobbet i Esacon siden 2014, og er en av våre mest erfarne prosjektledere. Hun har bachelor i IT-støttet bedriftsutvikling fra Høgskolen i Sør-Trøndelag og master i Entreprenørskap og Innovasjon fra NMBU, der hun også gikk et semester på Gründerskolen i Houston, Texas. Cecilie har skrevet søknader for prosjekter innen de fleste bransjer. 


Ingunn Opsal-Hersleth
Senior prosjektleder

Ingunn har Bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Oslo. Hun har som en av selskapets aller første prosjektledere vært med på en fantastisk reise der Esacon har utviklet seg fra 2-3 ansatte til dagens over 30 dedikerte medarbeidere.

Ingunn har gjennom lang fartstid fått god kjennskap til ulike bransjer og teknologikategorier og er svært opptatt av innovasjon og nyskapning. Utenom arbeidet i Esacon er Ingunn sauebonde og kjører traktor.

Maria Gunnulfsen
Senior Prosjektleder

Maria har vært hos oss i Esacon siden 2013, og er en av våre mest erfarne prosjektledere. Hun er fra det blide Sørlandet og har en bachelorgrad i Markedsføring med fordypning i bedriftsøkonomisk analyse fra Markedshøyskolen. Her fikk hun utmerkelsen "Beste kandidat" på sitt kull.

Maria er glad i å jobbe med tekst og har stor interesse for blant annet merkevarebygging, innovasjon og produktutvikling.

Siss Andersen
Prosjektleder

Siss har studert journalistikk ved University of the Arts i London og har arbeidserfaring fra Press Association, NRK og IBM. I Esacon jobber hun prosjektleder, noe som innebærer oppfølging å delta i møter med nye kunder, utarbeide søknader og følge opp egne kunder. Ved siden av jobben i Esacon er Siss en habil maratonløper og redaktør i Chelsea FC Norge.   

Andreas Fjellheim
Prosjektleder
M.Sc.

Andreas har stor interesse for teknologi, energi og IT og liker å fordype seg i nye teknologiske produkter og tjenester med stort markedspotensiale.

Andreas startet i Esacon i 2015, etter å ha gjennomført en mastergrad i Entreprenørskap og Innovasjon fra Handelshøyskolen ved NMBU. Han har også en bachelorgrad i Fornybar Energi og er svært interessert i ny energiteknologi som kan skape nye industrielle satsingsområder.

Gjennom mastergraden jobbet Andreas med forretningsutvikling i oppstartsmiljøer og har skrevet og analysert forretningsplaner for flere teknologibedrifter.  

Mads Dørstad
Prosjektleder
Sivilingeniør

Mads er utdannet sivilingeniør fra NTNU, med spesialisering i produktutvikling og produksjon. Han jobber som prosjektleder i Esacon, og har skrevet en rekke FoU-søknader for teknisk avanserte utviklingsprosjekter. Om du spør pent, gir Mads deg mer enn gjerne en logisk gåte du kan bryne deg på.

Fredrik Hornkjøl Bø
Prosjektleder
M.Sc.
Fredrik er utdannet sivilingeniør i kjemi fra NTNU med en spesialisering innenfor materialteknologi. Han har i tillegg et årsstudium innen økonomi og administrasjon fra Handelshøyskolen ved NMBU. Før han kom til oss jobbet Fredrik som lærer på videregående skole.

I Esacon jobber Fredrik som prosjektleder, og på fritiden er han løper og skiløper på hobbybasis.

Aksel Sunde Bratli
Prosjektleder
Jurist

Aksel har master i rettsvitenskap fra Universitetet i Bergen. Han har erfaring fra offentlig sektor og jobber nå som prosjektleder i Esacon. Aksel har stor interesse for området fornybar energi og innovative løsninger. På fritiden liker han å reise, helst til steder med snø eller bølger.


Tiril Cathrine Gossner
Prosjektleder
M.Sc.
Tiril har en variert arbeidsbakgrunn innen alt fra oppstartsmiljøer til prosjekt knyttet til eldrehelse og sykehjem. Hun har en master i entreprenørskap og innovasjon, en bachelor i psykologi fra London, samt studert sosialantropologi.

Tiril er analytisk og grundig, og engasjerer seg fort i nye utfordringer og områder. 
Gard Kaarbø
Prosjektleder
Gard har en master i statsvitenskap med spesialisering innen politisk økonomi, i tillegg til to perioder med språkstudier i Kina. Før oppstarten i Esacon har han jobbet med alt fra offentlig tjenestepensjon til salg gjennom eget foretak.

På fritiden liker Gard å reise, trene Crossfit og å følge med på Arsenal.
Siri Hoem Gunnheim
Prosjektleder
Siri er i permisjon.
Endre startet som markedskonsulent i Esacon i 2015, og utmerket seg tidlig. I 2017 tok han steget over i en ny rolle som Salgsleder, og samarbeider tett med Avdelingsleder (Tina Vodal).

Endre har også erfaring med salg, kommunikasjon og ledelse fra telecom, betalingstjenester og miljøorganisasjoner. Ved siden av stillingen som salgsleder i Esacon studerer han samfunnsvitenskaplige/
juridiske fag på Universitetet i Oslo. På fritiden driver Endre et aktivt friluftsliv.
Bård Sandemose
Senior markedskonsulent
Som markedskonsulent i Esacon har Bård spesielt fokus på miljøteknologi, fornybar energi og den maritime sektoren. Fra tidligere har han erfaring fra salg og kundeservice fra energimarkedet, digital markedsføring og antikvarisk bokhandel. 

Bård har en bachelorgrad i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo, og v
ed siden av jobben i Esacon satser han aktivt på en karriere innen musikk.
Håkon Løvmyr
Markedskonsulent
Håkon har en bachelorgrad i Markedsføring og Salgsledelse fra Høyskolen Kristiania, hvor han spesialiserte seg i Digital Markedsføring. Håkon har ellers flere års erfaring med direktesalg så vel som løsningssalg, noe som gjør ham til en en svært nyttig ressurs for salgsapparatet til Esacon.
Thomas Lundgaard
Markedskonsulent
Thomas har studert økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen BI. Thomas har jobbet mye med salg gjennom studiene og jobber nå som markedskonsulent i Esacon. På fritiden spiller Thomas både bandy og fotball.
Silje Gjøsæter
Markedskonsulent
Silje har en bachelorgrad i markedsføring og salgsledelse med fordypning i endringsledelse og innovasjon fra Høyskolen Kristiania. Sije har også et toårs-studium fra NKI-nettstudier i Retail Management.
Martin Cats
Markedskonsulent
Martin har bred erfaring fra lager-, logistikk- og byggebransjen, og har god teknisk innsikt i disse bransjene. Som markedskonsulent har Martin stor interesse for utvikling av maritim teknologi, offshore og olje- og gassutvinning. Martin har bakgrunn fra mekaniske fag, men brenner for salg og er en god relasjonsbygger.
Maciej Ostrowski
Markedskonsulent
Maciej startet som markedskonsulent i Esacon høsten 2018, med tidligere erfaring ifra markedsføring og finans. Som markedskonsulent har han størst engasjement for miljøteknologi, agrikultur og informasjonsteknologi. Utenfor jobben i Esacon liker Maciej å reise, gå turer og drive med musikk.
Maria Brimsholm
Markedskonsulent
Maria har en bachelorgrad i markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI, med fordypning i prosjektledelse. I tillegg har hun vært aktiv medlem i Studentorganisasjonen BI Oslo, og deltatt i en rekke prosjekter med forskjellige roller. Videre har hun flere års erfaring fra butikkbransjen.
 
 
Martine Frimann
Markedskonsulent
 
 
 
Peder Fjellvang
Markedskonsulent
Jeremias Notø
Markedskonsulent
Patrick Bruås
Markedskonsulent
Berken Ates
Markedskonsulent
Per Simen Haugan
Markedskonsulent
Lava Isa Mohammed
Markedskonsulent
Hanna Hunstad
Markedskonsulent
 
 
Mathias Falch
Prosjektleder

Om oss

Esacon AS bistår andre bedrifter med å søke om FoU-tilskudd. Vi har jobbet innen dette feltet siden 2010 og er i dag blant bransjens største aktører. Vi har i dag over 1200 kunder, en bred og unik kunnskap innen bistand til FoU-søknader, kraftig omsetningsvekst og meget god lønnsomhet. Esacon er i flere år på rad kåret til AAA-bedrift, som betyr at vi er et av Norges mest kredittverdige selskaper. Vi er også kåret til Gaselle-bedrift i 2015, 2016 og 2017.

Historien om Esacon startet da Espen Aass etablerte selskapet i 1989. Fra å opprinnelig ha arbeidet med rådgivning innen strategisk planlegging, økonomisk styring og ledelse, ble fokus i 2010 rettet mot mot dagens virksomhet.
Mange bedrifter erfarer at det er tidkrevende å sette seg inn i hvilke støtteordninger man bør søke støtte fra og hvordan søknadene bør utformes. Ved samarbeid med oss trenger man ikke gjøre omfattende og tidkrevende informasjonsinnhenting. Vi kjenner aktuelle ordninger og gir deg anbefalinger.

Våre kunder ønsker primært å satse på selve prosjektgjennomføringen og ønsker å benytte så liten tid som mulig på søknadsutarbeidelse og rapportering. Det oppnår de i samarbeid med oss.

Erfaring fra ulike bransjer
Esacon har utarbeidet søknader for bedrifter i en rekke bransjer, som f.eks. IKT, helse, olje og gass, shipping, energi, maskin og bygg og anlegg. Vår erfaring gjør at vi lett forstår og setter oss inn i aktuelle problemstillinger. Ofte består utfordringen i å gjøre det komplekse enkelt, oversiktlig og forståelig, og nettopp dette har Esacon inngående kunnskap om. Derfor lykkes vi ofte med å trekke frem det som er essensielt for å oppnå godkjenning.

Dyktige ansatte gir gode resultater
De fleste søknadene vi bistår våre kunder med blir innvilget. Esacon har i dag over 30 motiverte og dyktige medarbeidere. De arbeider med å kontakte aktuelle virksomheter, kartlegge prosjekter, utforme søknader og bistå våre kunder med rapportering. Vi har ansatte med høyere utdanning innen blant annet journalistikk, teknologi, økonomi, juss og markedsføring. De arbeider med å utarbeide søknader om FoU-tilskudd fra det offentlige virkemiddelapparatet.
Utvikler deres bedrift en ny tjeneste, vare eller produksjonsprosess? Enten for intern eller ekstern bruk? Da kan vi kanskje hjelpe dere med å oppnå støtte til deres FoU-prosjekt gjennom en søknad mot det offentlige virkemiddelapparatet. I et uforpliktende møte identifiserer vi aktuelle FoU-prosjekter og hjelper til å finne riktig støtteordning for deres prosjekt. Vi utarbeider søknaden på vegne av deres bedrift og fakturerer først når støtten er mottatt.
SkatteFUNN er en skattefradragsordning. Alle norske bedrifter som har forskning- og/eller utviklingsprosjekter (FoU-prosjekter), eller som planlegger å starte slike prosjekter, kan søke SkatteFUNN.

Gjennom SkatteFUNN kan små og mellomstore bedrifter (SMB'er) få 20 prosent av prosjektkostnadene som skattefradrag gjennom skatteoppgjøret. Store bedrifter kan få 18 prosent fradrag av prosjektkostnadene. Kostnader til egenutført FoU har en ramme på 25 millioner kroner per inntektsår.

For å søke SkatteFUNN, må bedriften være skattepliktig til Norge. Det er ikke et krav at bedriften faktisk betaler skatt.

Les mer om SkatteFUNN her
SkatteFUNN-støtten avhenger av at rapportering og frister overholdes. Esacon har omfattende erfaring med rapportering for alle våre kunder, og har gode rutiner og verktøy som sikrer prosessen for hver enkelt kunde.

Som kunde av oss kan dere være trygge på at dere blir tatt hånd om gjennom hele vurderings-, søknads- og rapporteringsprosessen. Dere kan når som helst ta kontakt med deres prosjektleder i Esacon om det oppstår spørsmål eller nye behov.
loader
loader
loader
loader