5. november samler vi ledende aktører fra offentlig og privat sektor til debatt om virkemiddelapparatet. I webinaret vil vi legge frem funn fra en ny rapport, og diskutere løsninger på hvordan norsk næringsliv kan øke sin bruk av tilgjengelige støtteordninger.
Blant paneldeltakerne er Anne Kjersti Fahlvik fra Forskningsrådet, Kristen Elstad fra BDO, Fernanda Eggen fra Abelia, og Salvador Baille fra Aggrator.
➡️ Last ned rapporten
Kritisk gjennomgang av støtteordningene
Bakgrunnen for webinaret er en ny rapport fra Esacon og Norstat, som avdekker at kun 22 % av næringslivet benytter seg av tilgjengelige støtteordninger for FoU.
Med Anne Kjersti Fahlvik fra Forskningsrådet på scenen, får deltakerne en sjelden anledning til å høre direkte fra den organisasjonen som administrerer SkatteFUNN – en ordning sentral i rapportens analyser.
Kristen Elstad er revisjonspartner i BDO og har bred erfaring med det norske næringslivet og deres bruk av ordningene.
Fernanda Eggen, fagleder i Abelia, og Salvador Baille, partneransvarlig i Aggrator, vil bidra med sine synspunkter om hva som kan og bør forbedres for å gjøre støtteordningene mer tilgjengelige.
Diskusjonstemaer inkluderer tiltak som «Én Vei Inn», hvordan innovasjon kan fremmes i norsk næringsliv, og hvilke grep bedrifter bør ta for å dra nytte av de ressursene som er tilgjengelige.
En viktig diskusjon for norsk konkurranseevne
– Vår rapport viser at det er et stort behov for å gjøre virkemiddelapparatet mer brukervennlig, sier Erik Frey Olsen, daglig leder i Esacon. – Å få med aktører som Forskningsrådet i panelet gir oss mulighet til å diskutere dette med sentrale aktører, noe som vil gi publikum en dypere innsikt i hvordan vi kan gjøre ordningene mer tilgjengelige og effektive.
Webinaret er gratis og åpent for alle som ønsker å få en dypere forståelse av utfordringene og mulighetene i dagens virkemiddelapparat. Alle deltakere vil også få rapporten tilsendt etter webinaret.
Meld deg på her for å høre direkte fra ekspertene og få praktiske råd om hvordan din bedrift kan dra nytte av støtteordningene.
Ønsker du å lese mer og laste ned rapporten, kan du gjøre det her.